Skip to main content

Skifte til energiglass / isolerglass

I moderne vinduer fra begynnelsen av 1990-tallet brukes gass mellom glassene i stedet for luft, og innsiden av glasset har et reflekterende belegg som hindrer varmetap. 

Med energiglass / isolerglass kan du spare både penger og miljøet. Denne glasstypen gir vinduene en bedre U-verdi (måleenheten for isolerende egenskaper), og minsker dermed behovet for fyring og bruk av elektrisitet. Merprisen for energiglass / isolerglass tjener du derfor inn i løpet av meget kort tid. En annen fordel med disse moderne vinduene, er at trekk og kaldras fra vinduet nærmest er eliminert.

Energispareglass

Nedkjølt luftsom synker mot gulvet og oppleves som trekk.

Et energispareglass (lavenergiglass) har et usynlig belegg som reflekterer varmen tilbake inn i rommet. Belegget sørger for at varmen holder seg inne og ikke forsvinner rett ut igjen. Dermed vil du merke at du oppnår en betydelig besparelse på strømregningen. Du får det hyggeligere i huset ditt med energispareglass i vinduene dine. Romtemperaturen stiger, uten at du trenger å skru opp varmen. Når overflatetemperaturen stiger, slipper du også problemet med dugg på innsiden. Samtidig er det slutt på kulderas, som oppleves som trekk og kald luft når du sitter inntil vinduene. Med energispareglass stiger både komforten og humøret adskillige grader. Det eneste som synker er strømregningen!

isolerglass Energiglass Energiglass pris energiglass oslo isolerglass oslo 4-Groruddalen Glass - Baderomsglass - Energiglass - Glass over kjøkkenbenk - Glassmester Oslo - Speil

Trygghet

På grunn av styrken og seigheten i plastfolien vil glasset være vanskeligere å trenge gjennom. Et innbrudd vil ta lengre tid og det vil kreve verktøy for å komme gjennom. Dette bidrar til å sikre verdier og personer og det skaper en trygghet. En trygghet for at uvedkommende ikke lett kan ta seg inn i boligen din. Laminert glass er innbruddhemmende. Oppbygning av ruten med antall glasslag og laminat vil være avhengig av ønsket sikringsgrad og verdiene som skal beskyttes.

Laminert glass

Glass kan lamineres. Som laminat mellom glassrutene brukes det en tynn plastfolie Denne plastfolien er utrolig seig og den er ved en varmebehandling limt til glasset slik at glassbitene holdes på plass hvis ruten blir knust. Det gjør at det ikke blir farlige glassbiter som kan forårsake skader på person.

Herdet glass

Ved en varmeprosess med kontrollert avkjøling kan glass herdes. Glasset tilføres kontrollerte spenninger. Glasset blir da 4-5 ganger sterkere enn vanlig glass i samme tykkelse. I tillegg vil det ha langt større motstand mot varmebelastninger. Det åpner for uendelig mange nye bruksmuligheter for glass og det ser vi mange eksempler på i hverdagen. Det er stort sett bare å slippe fantasien løs.

Andre tjenester vi leverer

Baderomsglass

Glass over kjøkkenbenk

Speil og speilvegger